We lijsten hier verschillende manieren op waarop je toegang kan krijgen tot de MTC-blog van een student.

  • Indien de site van een student publiek toegankelijk is, dan is hij raadpleegbaar via zijn url. Als de student zich gehouden heeft aan de afspraken, dan is het adres van zijn site: https://mytalentcompass.be/<voornaam><naam> waarbij <voornaam><naam> het gedeelte van het Odisee e-mailadres van de student is dat voor de @ komt, zonder tussenliggende puntjes.
  • Een student kan je uitnodigen op zijn site. Indien hij zijn site wil afschermen zal hij dit sowieso moeten doen. In dat geval krijg je een e-mail met daarin een activatielink om je gebruikersaccount op MyTalentCompass te activeren. Hou er rekening mee dat deze activatielink na 2 dagen verloopt!.
  • Je kan je ook zelf als gebruiker registreren op MyTalentCompass. Klik daartoe op de Login-knop op https://mytalentcompass.be en klik vervolgens op de link ‘Registreer’. Vul de gewenste gebruikersnaam en je e-mailadres in en kies voor ‘Enkel een gebruikersnaam aub’.  Nadat je in de e-mail die je dan ontvangt de activatielink hebt aangeklikt, besta  je als gebruiker van MyTalentCompass. Studenten zullen jou aan hun site kunnen toevoegen via ‘Bestaande gebruiker toevoegen’.

De MTC-blog van een student bekijken

Ga rechtstreeks naar het adres van de site van een student (htps://mytalentcompass.be/<voornaam><naam>). Wanneer de student zijn site afgeschermd heeft moet je sowieso inloggen. In het andere geval kan je de site altijd bekijken, maar als je commentaar wil toevoegen aan pagina’s kan je best ook eerst inloggen (knop Login links onder in de balk).

Nadat je ingelogd bent, kom je op je eigen profielpagina terecht. Klik bovenaan op de naam van de site van de student om ernaar toe te gaan.

Wat als je meerdere studenten begeleidt?

Van elke student die jou uitnodigt op zijn site zal je een uitnodigingsmail ontvangen. De bevestigingslink in de uitnodigingsmails zal moeten aangeklikt worden vooraleer je toegang verkrijgt. Opgelet, die link verloopt na 2 dagen!

Eens dat je ingelogd bent op MyTalentCompass (Login-knop op https://mytalentcompass.be) kan je eenvoudig naar de sites van de verschillende studenten via de link ‘Mijn websites’ links boven. Kies dan de gewenste site en klik ‘Bezoek website’.

 

Hoe kan ik zien waaraan de student recent gewerkt heeft?

Klik op de link ‘Laatste wijzigingen’ in de balk onderaan. Je krijgt dan een chronologisch overzicht van de laatst gewijzigde pagina’s.

 

0