De start van de tweede week begon direct met de bestellingen te doen van de voorzieningen in de tunnelbekisting. Ik kreeg nadien de opdracht om de prefab voorzieningen van blok G volledig te bekijken en te bestuderen hoe we de verbindingen doen, met welke materialen, de opleggingen,…

Jammer genoeg had mijn stagebegeleider Adri zijn enkel verstuikt, die zijn ligamenten heeft verrokken tot gevolg. Hij was de tweede dag dus niet aanwezig. Ik kreeg van hem als opdracht om het beton uit te rekenen, dan de hoogtematen van de prefab gevelelementen opzoeken en veel te gaan kijken op de werf hoe men te werk gaat. Op de werf werd de torenkraan verhoogd met 50 meter.

Op de derde dag had één van de andere uitvoerders mij de taak gegeven om de verschillende soorten en juiste hoeveelheden van akoestische matten te berekenen en te bestellen. Ik woonde een meeting bij samen met de meestergasten van de elektriciteit, sanitair en vlechter. Hierbij mocht ik ter woord staan in plaats van mijn stagebegeleider omdat die afwezig was door zijn enkel. In de namiddag stond ik vooral tussen het werkvolk op de werf zelf. Verschillende zaken bekijken van uitvoering, arbeiders aanspreken en vragen stellen,…

op de vierde dag kregen Pieter en ik de verantwoordelijkheid om het bouwterrein naast de werf open te maken. Er stonden namelijk veel materialen rond de werf die in de weg stonden, waardoor er nog moeilijk vrachtverkeer doorheen kon passeren op moment dat er ook graafkranen bezig waren. Hiervoor kregen we de hulp van een mobiele kraan om de materialen te verplaatsen en het bouwterrein open te maken.

Terug na een geslaagde week kwam ook een super geslaagd weekend!

Vrijdagavond kwam Robbe, een zeer goeie jeugdvriend samen met zijn lief en een vriendin daarvan. We hebben ons een weekendje zeer goed geamuseerd in de chalet waar ik dagelijks verblijf, daarnaast zijn we ondermeer ook naar Scheveningen geweest om de prachtige pier te bewonderen.

 

 

 

0